Referentieoverzicht

Speciaal voor mijn stijve spieren klopte ik aan bij osteopaat Ivo van Dijk


dinsdag 15 november 2016

Ik heb al jarenlang last van ME/cvs (chronisch vermoeidheidssymdroom). Helaas is er niets te doen aan het constante gevoel van complete uitputting waarnaar het vernoemd is, maar ook voor de overige klachten die ik er gratis bij cadeau krijg (traagheid, hoofdpijn, darmkrampen, stijve spieren, verstrooidheid, grieperig gevoel, prikkelgevoeligheid, slecht slapen, etc.) kwam ik niet verder bij de huisarts, de internist en de revalidatiearts. Ik belandde in het alternatieve circuit: reiki, magnetiseren, homeopathie. Speciaal voor mijn stijve spieren klopte ik aan bij osteopaat Ivo van Dijk.

Al tijdens het eerste consult ontdekte hij iets dat artsen hadden gemist: mijn ingewanden waren flink verkleefd. Hij legde uit hoe dit de werking van mijn spijsverterings- en immuunsysteem belemmert en mijn bewegingsruimte beperkt. Het verklaarde een groot deel van mijn bijkomende klachten en het was iets waar hij me goed mee kon helpen. 

Omdat ik het zo hard nodig had, begon de behandeling meteen tijdens het eerste consult. Het was behoorlijk pijnlijk, maar ik merkte na afloop direct verschil! Iets wat trouwens niet gebruikelijk is. Mijn anders zo stijve rug was zo ontspannen, dat het voor het eerst in jaren geen zeer deed om tegen de rugleuning van de stoel te zitten! Voor mij aanleiding om de behandeling voort te zetten.

Het ging natuurlijk niet helemaal vanzelf. Zoals bij mij altijd na elke inspanning, nemen mijn klachten na elke behandeling eerst een paar dagen toe. Maar nu herstelde ik zowaar tot een beter punt dan ervoor, al had ik altijd een paar weken later weer een kleine terugval. Een keer was ik na afloop van een behandeling een week lang zo hondsberoerd, dat ik de handdoek in de ring wilde gooien. De periode tussen herstel en terugval was wel erg kort. Maar na overleg met een vriendin en Ivo zelf haalde ik mezelf over om het nog een keer te proberen. Dat mijn lijf iets naars verwerkte, bewees juist dat de lever die toen behandeld was inderdaad opgehoopte afval- en gifstoffen via mijn lijf afvoerde.

Zo erg als die ene keer is het daarna gelukkig nooit meer geweest en ik merkte sindsdien steeds meer positieve effecten. Inmiddels heb ik 6 behandelingen achter de rug. Zoals verwacht is het gevoel van uitputting dat bij mijn ME/cvs hoort gebleven. Maar mijn spieren zijn een stuk soepeler en dus minder pijnlijk, waardoor ik weer bijna op een normaal wandeltempo loop. 

En dat niet alleen. Doordat mijn ingewanden meer bewegingsruimte hebben en afvalstoffen beter afvoeren, voel ik me niet langer constant grieperig en zijn mijn steeds terugkerende darmkrampen en hoofdpijnen bijna verdwenen. 

Het is fijn om te merken dat de terugval steeds langer op zich laat wachten en dat ik dus ook steeds minder vaak behandeld hoef te worden.  

Een leuke bijkomstigheid is dat mijn darmen nu beter voedingsstoffen opnemen. Ik heb geen constant hongergevoel meer en ben daardoor zonder moeite al 6 kilo overgewicht kwijtgeraakt.

Ik heb goede hoop dat het domino-effect van dit eerste fysieke herstel me nog verder gaat brengen. Dus voorlopig laat ik me dus graag door Ivo verder behandelen!

 

Sandra (1972)

Maak nu een afspraak

Ook benieuwd hoe ik u van uw pijnklachten af kan helpen?
Afspraak op korte termijn mogelijk!