Referentieoverzicht

Baby met buikkrampjes


vrijdag 11 mei 2018
Mijn dochtertje van 4 weken huilde uren achter elkaar, soms tot wel tien uur per dag. Ze was vaak echt ontroostbaar, en krijste het uit van de pijn. Al snel werd duidelijk dat dit veroorzaakt werd door heftige buikkrampjes. Haar ontlasting ging zeer moeizaam, ze had last van verstopping. Daarnaast huilde ze extreem bij het aan- en uitkleden. Nou zijn kindjes hier nooit fan van, maar mijn dochtertje gilde het uit als we een shirtje over haar hoofd trokken. Van een roze wolk was dan ook geen sprake, en vooral voor haar was het ontzettend zielig. We zijn direct overgestapt op speciale voeding ivm de krampjes, en ik ben op internet gaan zoeken naar andere alternatieven.
Zo kwam ik uit bij osteopathie en zo ook bij Ivo. De wesite gaf een professionele indruk, waarna ik Ivo gebeld heb om eens te informeren wat de mogelijkheden zouden zijn. Dit was een prettig gesprek waarin Ivo verdiepende vragen stelde, duidelijk kennis van zaken heeft en uitlegt wat de mogelijkheden zijn. Een afspraak kon al voor de volgende dag gemaakt worden.
 
Tijdens de eerste behandeling vraagt Ivo  op een prettige manier uit wat de klachten zijn, maar met praten alleen los je het probleem niet op. Ivo ging hierna direct aan de slag. Mijn dochtertje werd rustig tijdens de behandeling, een teken dat zij het als prettig ervaarde wat Ivo deed. Maar hoe leg je dat nou uit, want 'kneden, peuren en stretchen' van haar lijfje doet geen eer aan de kundigheid van Ivo. Hij masseerde alle weefsels in het kleine lijfje, zonder haar te irriteren of pijn te doen. Terwijl Ivo aan het werk is legt hij goed uit wat hij doet en kletst ook gezellig tegen de baby. 
 
Langzaamaan zag ik verbetering in de week na de behandeling. Ontlasting kwam vaker en werd beter van consistentie, na een week had ze geen last meer van verstopping. Ook de krampjes namen de eerste week na de behandeling in rap tempo af. En aan- en uitkleden vond ze nog steeds niet leuk, maar het deed geen pijn meer. Wat een verschil, van uren huilen op een dag, naar wat normaal is voor een baby. Voor haar fijn, en voor ons als ouders.
 
4 weken later nogmaals bij Ivo met haar geweest. Ook dit keer was mijn dochtertje ontspannen tijdens de behandeling. Ivo heeft haar hele lijfje nogmaals behandeld. We hebben geen vervolgafspraak gemaakt, omdat het veel beter gaat met mijn dochtertje. Maar ik weet Ivo te vinden als er nieuwe klachten ontstaan.
 
Baby, 4 weken oud

Maak nu een afspraak

Ook benieuwd hoe ik u van uw pijnklachten af kan helpen?
Afspraak op korte termijn mogelijk!