Osteopathie en uw baby

Wanneer uw baby klachten heeft waarvan de oorzaak niet duidelijk is, kan het bezoeken van een osteopaat uitkomst bieden. Een osteopaat is praktiseert een geneeswijze waarbij het onderzoeken van systemen in het lichaam van uw baby centraal staat. Ivo Osteopathie behandelt uw baby met zorg en is gevestigd in Vlaardingen.

Wat doet een osteopaat voor uw baby?

Een osteopaat behandelt en onderzoekt uw baby met de handen. Een osteopaat focust zich op de beweeglijkheid van weefsels en structuren in drie systemen van de baby:

  •          Het bewegingsapparaat (de botten en de spieren)
  •          De inwendige organen
  •          De schedel

Botten, spieren, de interne organen, de schedel; werkelijk alles in het lichaam van uw baby beweegt. Een osteopaat focust op deze beweeglijkheid omdat dit nodig is om het zelf genezend vermogen van het lichaam zijn werk te kunnen laten doen. Wanneer uw baby klachten heeft waar geen oorzaak voor gevonden is, behandelt de osteopaat uw baby uiterst zorgvuldig door gebruik te maken van veilige, zachte technieken.

De osteopaat en de klachten van uw baby

Een osteopaat gaat bij uw baby op zoek naar structuren en weefsels waarvan de beweeglijkheid is afgenomen. Er zijn veel soorten klachten waarvoor u met uw baby bij Ivo Osteopathie terecht kunt.

- Overmatig huilen (huilbaby)
- Overstrekken
- Voorkeurshouding
- Slaapproblemen
- Afplatting van de schedel
- Buikkrampjes
- Onrustig, gespannen gedrag; vuistjes ballen, beentjes strekken
- Als u als ouder het gevoel hebt dat er iets niet helemaal in orde is
- Een preventieve behandeling

De weefsels die in verband kunnen staan met bovenstaande klachten worden bij uw baby onderzocht. Op deze manier probeert de osteopaat zo dicht mogelijk bij de oorzaak van uw baby’s klachten te komen. 

Maak een afspraak voor uw baby

Snel achter de mogelijke oorzaak achter de klachten van uw baby komen? Een afspraak maken voor een consult bij Ivo Osteopathie te Vlaardingen kan op korte termijn. Maak hier uw afspraak met Ivo Osteopathie.