Osteopathie voor baby’s

 

Niet alleen volwassenen, ook baby’s kunnen baat hebben bij osteopathie. Heeft jouw kindje bijvoorbeeld slaapproblemen, darmkrampjes, huilt het langdurig of voel je als moeder intuïtief aan dat iets niet helemaal in orde is? Bij Ivo – Praktijk voor osteopathie is jouw baby in zachte en deskundige handen.

 

Uitsluitend veilige, zachte osteopathische technieken

 

Het is nooit te vroeg om een baby te behandelen. Als osteopaat onderzoek ik waar in het lijfje de beweging hapert en herstel ik de samenwerking tussen de verschillende weefsels. Dat doe ik uitsluitend met mijn handen; er komen geen medicijnen of apparaten aan te pas. Op een veilige, zachte manier laat ik het lichaam van de baby ontspannen en geef het zijn natuurlijke beweeglijkheid terug.

 

Manipulaties, kraken van de wervels en het dubbelvouwen van de baby komen in mijn praktijk nooit voor.

 

Osteopathisch behandelplan

 

Na het eerste, uitgebreide onderzoek bespreek ik mijn bevindingen met de ouder(s). Op basis daarvan stel ik een behandelplan op. Na een behandeling kan het een paar weken duren voor een volgende afspraak. Zo krijgt het zelf-herstellende vermogen van het babylichaam de tijd om een nieuw evenwicht te bereiken. Als osteopaat ben ik geen vervanger voor huisarts of specialist, maar werk juist met hen samen. Waar nodig, verwijs ik uiteraard door.

 

 

Klik hier voor een overzicht van klachten waarmee ik baby’s osteopathisch kan behandelen.