Nieuwsoverzicht

Rugklachten, wie kent ze niet!? (ik word osteopaat)


vrijdag 17 augustus 2018

Het is 1986. Ik ben 14 jaar en ik ben een niet heel talentvolle voetballer.

Ik vind voetballen erg leuk, maar elke zaterdag, na een wedstrijd gespeeld te hebben, moet ik een paar uur languit op de bank liggen, Rugpijn!

Massages, bezoekjes aan de fysiotherapeut, pijnstillers. Het helpt allemaal niet, of in het beste geval tijdelijk.

 

Last van een zwakke rug 

In mijn verdere leven heb ik daarna altijd last gehad van pijn mijn rug. Na het sporten, wandelen of slenteren in de stad, altijd en overal moest ik een rustpauze inlassen om de overbelaste’ spieren weer te ontspannen.

 

2003, vakantie op het idyllische eiland Zakynthos! Zon, zee, strand, lekker eten, een heerlijke vakantie. Maar dan, een pijnlijke scheut in mijn onderrug en van het ene op het andere moment kan ik mij niet meer bewegen. Ik zit helemaal vast! Lopen gaat nauwelijks en zelfs zitten geeft een ongemakkelijk gevoel. En ik was nog wel zo relax en ontspannen, dacht ik!

Bij terugkomst meteen naar de dokter. De dokter heeft niets opmerkelijks kunnen vinden, heeft foto’s laten maken en heeft mij doorverwezen naar een fysiotherapeut.
Op de foto’s is niets te zien en de oefeningen die ik van de fysiotherapeut krijg helpen niet maar ik loop nog steeds met die ‘verrekte’ rug! Wat is er met mij aan de hand?

 

De Specialist

Het is 2004. Via via kom ik bij een therapeut terecht. Een man “waarbij je terecht kunt als niemand anders je kan helpen”. Ik weet nog dat ik dacht: “maar ik heb toch alleen maar rugpijn, kan hij wel iets voor mij doen?” Ik heb zelfs nog overwogen de afspraak af te zeggen want “met rugpijn kun je leven”. Ik ben daar zelf het levende bewijs van!

 

Het is 2005. Een nieuw begin, een opleiding, iets gaan doen waar je achter staat.

De specialist heeft mij van mijn rugklachten afgeholpen. Wat een bevrijding!

Had ik deze specialist maar eerder gekend, dan had ik niet 20 jaar onnodig met rugpijn rond gelopen! Hij heeft mij doen inzien dat ik niet ‘met pijn hoef te leven’. Mijn lichaam had simpelweg de mogelijkheid niet zichzelf te herstellen waardoor de rugpijn steeds weer terug kwam en langer dan 20 jaar ‘aanwezig’ is geweest.

 

Na zo lang met klachten rondgelopen te hebben was ‘het vrij zijn van pijn’ voor mij de inspiratie om een nieuwe weg in te slaan waarbij ik mensen hetzelfde gevoel van vrijheid wil geven! Ik heb toen besloten: ik word Osteopaat!

Reacties

Maak nu een afspraak

Ook benieuwd hoe ik u van uw pijnklachten af kan helpen?
Afspraak op korte termijn mogelijk!