Nieuwsoverzicht

Rugklachten, oorzaak of gevolg?


dinsdag 20 november 2018

Herken je dit?


Je ligt op bed en kunt geen kant meer op. Weer die rug, het is altijd al een zwakke plek geweest.
Zeker al sinds de puberteit.
Ach ja,
dan maar weer een paar dagen voorzichtig aan doen.
Bezigheden blijven liggen, h et huis moet nog aan kant, de boel moet nog geschilderd worden.
Je hebt ook nog die kleine die nog niet kan lopen…
Dit duurde de vorige keer ook een week of twee, hopelijk nu iets korter. Want de feestdagen staan ook weer voor de deur. B oodschappen doen, sinterklaasinkopen doen, de kerstboom sjouwen. Je hoopt maar dat je rug het redt in deze drukke periode.

 

Spit of zeurende rugpijn

 

Rugklachten die vaak lange tijd zeurend aanwezig zijn en dan ‘in één keer in de rug schiet en ’. De klachten du ren een goede week, misschien twee, en dan nog een poosje rustig aan doen, want je wilt de rug niet overbelasten. Dan gaat het een hele tijd goed en na een aantal weken, maanden…. Juist, weer hetzelfde liedje, van voor af aan.

  

Oorzaak? Of toch gevolg?

 

Je hebt al dive r se therapieën gevolgd en hierbij worden elke keer de rug en rugspieren behandeld, maar steeds maar met een kortdurend effect.

W at kan ik daar, als osteopaat, dan nog aan doen? Als osteopaat houdt het onderzoek niet op bij de botten en de spieren, waar de klacht vaak gevoeld wordt. Ook de interne organen en bindweefselvliezen worden in het onderzoek meegenomen. Deze hebben op diverse manieren relatie met de wervelkolom.
Vaak vind ik bewegingsverliezen van een intern orgaan, waardoor de rugspieren zich aanspannen. Als dit maar lang genoeg duurt ontstaan rugklachten.

 

Het gaat dus erom de oorzaak van de spierspanning te achterhalen en weg te nemen. Zo heb je meer bewegingsvrijheid en kun je weer activiteiten ondernemen. Je hebt je vrijheid terug.

Maak nu een afspraak

Ook benieuwd hoe ik u van uw pijnklachten af kan helpen?
Afspraak op korte termijn mogelijk!