Over leven met een huilbaby
donderdag 14 juni 2018
De inspiratie voor dit stukje komt van een aflevering van ‘De Roze Hel’ wat ik op 13 juni voorbij zag komen. Deze aflevering ging over ‘(over)leven met een huilbaby’.
Het is de mooiste dag van je leven. Na 9 maanden zwangerschap mag je jouw kleine spruit aan de wereld voorstellen. Je kunt niet gelukkiger zijn, je kindje is vrolijk, eet en slaapt goed, er is geen vuiltje aan de hemel. Tot je op een gegeven moment voelt dat er iets niet pluis is. Je geniet nog steeds van alles wat de kleine doet en uitkraamt, maar toch, de roze hemel lijkt iets minder roze te worden en je kunt je vinger niet op de zere plek leggen.
Wat heeft jouw kindje nodig?
Je kindje begint vaker en langer te huilen dan normaal, het lijkt soms wel ontroostbaar en het maakt een gespannen indruk. Het ergste is dat je je kindje niet verstaat, je weet niet wat het nodig heeft. Het heeft geslapen, het heeft gegeten, de luier is verschoond, dus is het waarschijnlijk goed uitgerust en gevoed, en heeft het geen last van natte billetjes. Er moet dus iets anders aan de hand zijn.
Nu is het normaal dat kindjes huilen en in de meeste gevallen snap je als ouder wat jouw kindje op dat moment nodig heeft. Het huilen duurt in deze gevallen dan ook niet zo heel lang en stopt als de behoeften vervuld zijn.
In sommige gevallen duurt het huilen langer en gaat het huilen vaak ook ‘s nachts door, waardoor jullie minder uitgerust aan de dag kunnen beginnen.
Je hebt de huisarts geconsulteerd, bent bij het consultatiebureau geweest en waarschijnlijk zijn het darmkrampjes. Om te beginnen pas je daarop de voeding aan, je fietst met de beentjes en masseert de buik met de klok mee. Maar ook dat heeft weinig effect op het gedrag van de kleine uk. Het blijft huilen en ondanks de goede adviezen kan jouw kindje jou niet duidelijk maken wat hij of zij nodig heeft. Op een gegeven moment weet je niet meer wat je kunt doen, je voelt je min of meer radeloos.
Wat kan osteoapthie betekenen voor een huilbaby?
In mijn praktijk zie ik vaak zulke situaties. De baby is onrustig en gespannen, heeft darmkrampjes en huilt (te) veel. Vaak merk ik tijdens het onderzoek dat er een verhoogde spanning in de buik of in de nek aanwezig is, waardoor krampjes kunnen ontstaan. Met zachte technieken kunnen de spanningen verminderd worden waardoor de krampjes minder of niet meer aanwezig zijn. In de meeste gevallen merk je resultaat na 1 tot 3 behandelingen. Je kindje wordt rustiger, huilt minder, is uitgeruster en kan weer vrolijk zijn. En als moeder begint de Roze Hemel weer iets rozer te worden.
Herken je bovenstaande problemen? Heb je ook een baby wat jou niet kan duidelijk maken wat het nodig heeft? Neem vrijblijvend contact op of maak een afspraak.
Maak nu een afspraak
Ook benieuwd hoe ik u van uw pijnklachten af kan helpen?Afspraak op korte termijn mogelijk!