Nieuwsoverzicht

Osteopathie en de schilderschouder


woensdag 8 augustus 2018

Tja, daar zit ik dan met een “schilderschouder” bij een collega op consult. 

Het is leuk om je huis op te knappen door middel van witten en verven, maar het is minder leuk als het resultaat van het schilderen anders is dan verwacht.

Het resultaat van mijn schilderkunsten? Naast de witte muren en kastjes onder andere pijn in mijn rechterschouderblad en -arm. Tintelingen en een verminderd gevoel in mijn rechterwijsvinger en -duim. En bij het draaien van het hoofd ontstaat pijn in de nek en een uitstraling in rechterarm.

Ik wordt onderzocht door mijn collega en wat blijkt: een overbelaste schouderbladspier en een verhoogde spanning in de nekspieren. Dat lijkt me logisch, maar de oorzaak hiervan is, voor jou als lezer van dit stukje, misschien wel minder voor de hand liggend. Er blijkt onder andere dat er een bewegingsverlies is van mijn lever en dat enkele rugwervels zicht vastgezet hebben.

Dit zorgt ervoor dat de nek- en schouderregio vastloopt en de doorbloeding verstoord geraakt is waardoor de klachten niet vanzelf over gaan. Zonder hulp zal ik er dus niet vanaf komen of de klachten blijven voor langere tijd aanwezig.

De behandeling bestaat dus niet alleen uit het behandelen van de spieren en wervels, ook de beweeglijkheid van de lever wordt verbeterd zodat mijn lichaam zichzelf weer kan herstellen en de klachten vanzelf over gaan.

 

Enkele weken later

Na 2 behandelingen zijn de klachten voor 80% verdwenen. Het verminderde gevoel in de wijsvinger is nog licht aanwezig, maar zenuwweefsel heeft nu eenmaal tijd nodig om te herstellen. En er zijn nog wat restverschijnselen van een vermoeid gevoel in de rechterarm. Met name rond de elleboog en in de pols. De pijn is zeker een stuk minder aanwezig, wat erg prettig is tijdens de nachtrust. Even geduld hebben nog.

 

Hoe verder?

Binnenkort nog een osteopatische behandeling en ja, ook voor mij geldt dat ik iets meer zou mogen bewegen. Hardlopen en spierversterkende oefeningen doen zodat de spieren niet zo heel gauw overbelast raken en de doorbloeding van het weefsel goed blijft. Daarnaast genoeg water drinken en gezond en gevarieerd eten. Gelukkig wissel ik tijdens behandelingen in mijn praktijk zitten af met staan en wandel ik regelmatig in de natuur wat voor de nodige beweging zorgt.


Je ziet dat ook een osteopaat af en toe hulp nodig heeft bij lichamelijke klachten. Herken je jezelf in bovenstaande klachten? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op, wellicht kan osteopathie iets voor je betekenen.

Reacties

Maak nu een afspraak

Ook benieuwd hoe ik u van uw pijnklachten af kan helpen?
Afspraak op korte termijn mogelijk!