Nieuwsoverzicht

Osteopathie bij Darmklachten


vrijdag 9 augustus 2019

“Ze stond er op dit mee te nemen. Ze wilde dit zo graag aan je laten zien”, zei haar moeder. Ze liet het me zien… een poepie- en plaskaart. Vol geplakt met de stickers die ze na de vorige behandeling had gekregen. En wat was ze trots en blij.


“Het lijkt een heel ander kind, ze is vrolijker, uitgelatener, lacht en speelt meer, eet en drinkt beter, heel bijzonder”, voegde moeder er aan toe.

 

Beweging is vrijheid

De reden voor een consult was dat het meisje van 4 moeilijk kon ontlasten. Ze gebruikte een paar ‘zakjes’ (Forlax) per dag, maar dit hielp bijna niet. Het kindje had een opgezwollen, harde buik en had last van buikpijn. En, ze wilde niet naar het toilet. Of ik iets voor haar kon betekenen.

 

Er bleek een verminderde beweeglijkheid te bestaan van de dikke darm, er bleek wat spanning in de dunne darm aanwezig te zijn en de beweeglijkheid van de maag wat afgenomen.

De beweeglijkheid van het maag- darmstelsel is belangrijk. Enerzijds om alle voedingsstoffen uit het eten te halen en jou te voorzien van energie, anderzijds om de transport van de maag- darminhoud zonder pijn te laten verlopen.

 

Soms is de beweeglijkheid afgenomen en kunnen de ballaststoffen het lichaam niet goed verlaten.
Met name in het laatste deel van de dikke darm bevindt zich inhoud die toxisch is en voor pijn in de buik en (rug)spieren kan zorgen.

 

Door de beweeglijkheid van maag en darmen te verbeteren kwam het ontlasten als vanzelf en wilde het meisje geen ‘zakjes’ meer gebruiken. En het leukste van alle? Ze kon beginnen aan haar Poepie- en plaskaart.

 

 

Maak nu een afspraak

Ook benieuwd hoe ik u van uw pijnklachten af kan helpen?
Afspraak op korte termijn mogelijk!