Nieuwsoverzicht

Je herkent het vast niet!


vrijdag 10 mei 2019

Je gaat naar een therapeut voor nekklachten en je wordt behandeld in de buik. Uiteraard worden de nekspieren en wervels onderzocht, maar uiteindelijk niet behandeld.
"Dit is toch wel voor mijn nek hè ?"  is dan ook een vraag die ik regelmatig gesteld krijg, als ik een cliënt op een andere plaats behandel dan waar de klacht zich bevindt.

Maar hoe zit dat dan?

Stel je voor, je doet een handstand. Wat gebeurt er dan met je organen? Precies, deze blijven netjes op hun plaats zitten, net als ze dat doen bij gewoon staan, lopen of zitten. Je organen liggen niet opeens onderin je buik of bovenin je borstkas.
Dat betekent dus dat je organen ergens aan vast zitten. Ze zitten via ligamenten, banden en vliezen verbonden aan de wervelkolom.

Minder beweging geeft klachten

Het komt wel eens voor dat een orgaan minder goed beweegt. Een verkeerde houding, te weinig beweging, verkeerde voeding of een litteken na een operatie, kan ervoor zorgen dat er minder beweging ontstaat.
De verminderde beweeglijkheid van het orgaan zorgt ervoor dat de stand van de wervelkolom verandert. De wervelkolom past zich aan de trekkrachten aan en de spieren die aan de wervelkolom vast zitten komen onder spanning te staan.
De spanning van de spieren is hierdoor te hoog. Op een gegeven moment hopen zich afvalstoffen in de spieren op, de spieren worden moe en er ontstaan klachten.

Door de oorzaak van de verhoogde spierspanning op te sporen en te behandelen, ontspannen de spieren en verminderen de klachten. Een duurzame oplossing voor pijn.

 

Herken je de klachten die je hebt? Heb je al verschillende behandelingen geprobeerd, maar nog nooit bij een osteopaat op de bank gelegen? 

Neem dan contact op met Ivo via info@ivo-osteopathie.nl , 06-19079434 of boek meteen een online afspraak.

Maak nu een afspraak

Ook benieuwd hoe ik u van uw pijnklachten af kan helpen?
Afspraak op korte termijn mogelijk!